Livet på Manhattan...

Tankar, åsikter, uppdatereingar, gnäll, tips och lite av varje....

Sunday, February 18, 2007

Sjung ut min vän....

OJ, oj, oj, ni vet vad jag pratar om många av er där ute för jag vet att många är lite smått besatta av Sing Star... Igår var vi på Kareoke klubb.... vi var 6 stycken och hade bokat ett eget privat bås. Två timmar har nog aldrig gått så snabbt. Min röst blev hess efter bara första låten (måste verkligen träna på andningen) men jag sjöng på som en galning hela kvällen. O tro det eller ej, vi hade ju faktiskt ett par riktigt duktiga sångare i sällskapet, ska peppa dem att ställa upp i Idol nästa år!!! På tal om Idol, jag blev lite kär i lördags då jag tittade på live sänningen av melidifestivalen. Den där Måns är väl en riktig godbit! Visst påminner hans leende lite av Zlatans... stort sexigt lite busigt?!!

I eftermiddag kväll ska jag hosta ett hejdå-party för vår svenska kollega Henrik som ska flytta hem. Vi ska laga mat (margangsviss till efterrätt) umgås och ha allmänt trevligt. Vi blir 11 stycken och min lilla oro är nu att se till att vi alla kan sitta vid bordet och äta tillsammans. Jag tror faktiskt att det kommer att gå, jag har lite dåligt med stolan (om man kan påstå det när man har 8 st i en lite tvåa!!!) men om vissa kan sitta på mitt soffbord och jag kan kanske sitta på tvättkorgen så kommer det gå bra. Nu har jag äntligen laddat kameran så det blir kanske lite bilder imorgon.
Tjingeling

Sunday, February 04, 2007

Ny manniska!!!


Syster yster, jag har inte glomt bort dig!! Det forsta jag gjorde nar jag kom till kontoret i fredag var att ringa for att gratta, men ni var visst inte hemma. Efter ett samtal med morsan sa har jag nu forstatt att ni var och handlade just nar jag ringde (18.00). Oc forresten... varfor har du inte varit pa varken yahoo eller skype pa hela helgen, blev det sa valdsamt festande, laste nagot om rodvin :-) !!??

Ja, for er alla som inte vet. Det har varit lite synd om mig i helgen. Jag fick lov att ta en taxi hem fran jobbet ifredags for att jag borjade ma daligt. Nar jag kom hem sov jag mer eller mindre konstant i 1 1/2 dag. Idag, sondag, vaknade jag dock och madde mer eller mindre prima. Var sa pigg att jag stadade HELA lagneheten och nu kanner jag mig som en ny mannsika pa manga olika satt! Idag ska jag tom vaga mig utanfor dorrer. Har i USA ar der Super Bowl. Vi ska traffas hemma hos en kompis och dricka ol (lask for mig) ata chips och Pizza. Ska bli gott med lite fet mat efter en tids sjukdom. JA ar dock inte speciellt intresserad av matchen men det sags att halvtidsshowen ska vara bra plus att reklam. Inte alltid man satter sig framfor tv:n och ser fram emot reklamen!

Adjos, BTW ska forsoka bli lite flitigare med detta bloggande. Fy jag har verkligen varit vardelos!

Saturday, January 27, 2007

Helg!

Äntligen får man säga, även fast det känns som veckan bara rusat förbi så känns det verklligen skönt att det är helg. Det är lördagmorgon och jag sov till 11.30, det blev väl iallafall 9 timmar. I går var vi ute på middag, Maria som jag skrev mitt exjobb med är i stan och det är alltid lika kul att träffas. Ikväll blir det vinterfest hos Tove med samma gäng och några fler.

Någon av er kanske minns att jag var så uppspelt av så ska det låta förra veckan... snacka om disappointed denna vecka, tur att jag inte hade ordnat en Så ska det låta fest :-)
En rock sångerska som bara skriker och en jazz sångerska som för mig sjunger så segt så jag vill bara dra order ur henne, nej detta var ju inte omgången för mig. Vem vill då jag se:
  • Carlola
  • Pernilla
  • Charlotte Nilson
  • Jöback
  • Ugglas - hon var ju bra!!!
  • Marie Fredriksson
  • Andreas Jonsson
  • och alla andra kända musikalartister

Och fler i samma stil, oj nu ser det ut som jag vill bara ha unga, nej nej Jerry Williams får även komma men inga mer Lindfors kopior för min del dock.

Nu ska jag sega mig upp ur soffan, få något i magen innan jag åker ut på en liten shoppingrunda. Dagens måsten: Varma handskar, mössa och fin topp till ikväll.

Puss!

Friday, January 19, 2007

Livets laxa!!!

Den senaste tiden har jag lart mig nagot har i livet. Vill du ha nagot sa maste du fraga efter det!!!! Det ar ingen som kommer att helt omotiverat komma till dig och ge dig vad du vill ha! Ja, visst finns det undantag, vi far val hoppas att karlek tillhor det senaste. Det vore val lite sorligt om man fick lov att fraga efter att fa karlek.... nej jag tanker pa nagot annat. JAg kan dock inte skriva om detta i nulaget, vem vet vem som laser denna blogg!!!

Det ar fredag och jag har tittat pa Sa ska det lata medan jag stadat, lagat mat och fixat till mig infor kvallen. Programmet var sa bra sa det kanns som jag vill dela med mig. Kanske ska bjuda hem lite svenskar nagon fredag har framover och ha lite svensk-kvall med sang och dans. Forresten, amerikaner skulle nog tycka det var ganska roligt ocksa...

Jaha, som jag forstar sa blir Mona den nya Sosse-ledaren. Jag maste erkanna att jag inte riktigt vet vad jag ska tycka i denna fraga... just nu ar jag varken for eller emot och det kanske ar bra, for hon fortjanar nog att fa en start dar inte alla redan har skaffat sig en asikt om henne. Visst har hon gjort en massa tabbar, men fragan ar vem har inte. JAg ska faktiskt forsoka ge henne en arlig chans, men min forlatelseniva kommer nog inte vara sa hog om hon tjabbar igen.

I morgon hade jag tankt att li fin i haret!

Monday, January 15, 2007

Golden Globe...

Sitter och tittar pa Golden Globe, eller kanske mest pa klannngarna som de bar. Fraga, varfor har Jack Nicolas solglassogon? Gronstarr eller grastarr, eller bara for att vara cool. Ja, han lyckas ju iallafall, jag tycker han ar supercool. Man brukar saga - Om jag bara var 30 ar yngre, men detta fall blir det val - Om jag anda vore 30 ar aldre!

Ja shit vad manga bra filmer det har varit senaste tiden. Har kommer mina favariter som jag varmt rekommnederar allihop:
  • Little miss Sunshine (shit vad jag skrattade under sista scenen)
  • Dreamgirls (shit vad VACKER Beouncey (?) ar)
  • Devil wears Prada (Shit vad hoga klackar)
  • The Persuit of Happiness (Shit vad jag madde daligt under hela filmen)
  • The Departed (Shit vilka skadespelare)

Wednesday, January 10, 2007

Nu är det upp!!!

Snacka om att livet går i vågor, och det behöver inte vara stora saker som gör att man känner sg nere och nega, men det behöver inte heller vara stora saker som gör att man känner sig galet lycklig. Just nu känner jag det sistnämnda och varför - Jag ÄLSKAR mitt jobb just nu. Jag har blivit satt på ett projekt som behandlar precis det som jag vill jobba med!!!! Det är ett strategi projekt och det kommer tom vara en kvinnlig chef på projektet, för er som inte vet - vi har ingen kvinnlig chef på hela min avdelning och jag har verkligen saknat det, så detta ska bli lite extra kul.
Jag försöker inte tänka på att detta projekt bara är 6 veckor, jag ska istället fokusera på att prestrera så fantastiskt bra så att jag blir satt på alla strategiprojekt i framtiden, om det nu blir signat någon mer... ja, ja annars så kan jag ju iallafall tänka på att detta projekt kommer se fantastskt fint ut på min resume för framtida karriärssteg.

I morgon blir det en intressant dag. Det är arrangerat ett kvinnligt forum här på företaget. Vi ska diskutera kvinnligt karrärsutveckligt bland annat. När jag berättade detta för mina chefer hade endel svårt att se varför detta arrangangerades och jag fick kommentarer som: Hmmm undrar om det kommer finnas ett manligt forum också! Detta kan kanske tyckas som en normal kommentar, men inte från en chef från min avdelning eftersom vi har "ZERO" chefer. Jag är nästan den kvinnliga person som jobbat längst... vi har knappt några kvinnor på mellannivå. Min motkommentar på den kommentaren var: "In a couple of years when all the women have taken over all the manager positions in our practice we might start thinking about arranging a male forum!!!"

Ja, det har ju hänt en del efter att jag var hemma... I helgen var vi 10 st som brummade upp till Vermont för att åka skidor, men tjii fick vi... ingen snö. Istället tog vi en dagstur till Ben and Jerrys glassfabrik, mums! Jag fick även höra en lite rolig kommentar. Vi satt bilen när bilen framför tvärnitade och för att göra våran förare medveten om detta hojtade jag till. Han bärjade skratta och sen fick jag kommentaren: Anna - you even scream like a Swedish person!!!! Haha, jag tycker det var lite roligt, hur faaan skriken en svensk person?!!

Nu ska jag softa lite framför TV:n, lite trött efter att ha träffat kompisar direkt efter jobbet. Förresten, jag älskar verkligen arabisk/turkst/spansk musik!!! Vi tog en drink på ett spanskt tapas restaurang kväll som helt plötsligt började spela dunderbra musik.

Monday, January 01, 2007

Årets första dag!!!

Ja, nu var det nytt år - 2007 - det känns nästan lite bekant redan att skriva dessa siffror... kanske därför jag är född 197"7". Ofta brukar det annars vara så att det tar ett minst ett par månader innan det känns naturligt att skriva det nya datumet.

Kanske ska jag först summera 2006... vad har egentligen hänt... Jo, jag har skaffat mig en egen lägenhet, kanske inte så märkvärdigt... men att den ligger på Manhattan gör att det för större propotioner. På denna ö bor de flesta i kollektiv, vilket jag också gjorde fram till Feb 2006. Jag skulle kunna nämna tusen små saker som har hänt och människor som jag träffat som jag verkligen gillar, men den störta och viktigaste händelsen är väl ändå vår Cornelia!!! Tänk att vi har fått en ny människa i familjen och tänk att jag har blivit vald till Gudmor eller Fadder som det nu så modernt heter. Och jag inser att fadderjobbet är superseriöst. Jag fick tom ett skriftligt bevis och rekommendationer hur jag ska förhålla mig till mitt "barn". Några av rekommendationerna kändes faktiskt sådär... men den punkten som jag kommer annamma mest är: "Upprätta ett vänskapsförhållande med ditt fadderbarn". En annan punkt som jag tyckte om och som jag ska försöka leva upp till är " Intressera dig för föräldrarnas glädjeämnen och bekymmer kring sitt barn. Inte främst genom att ge goda råd utan genom att ge dig tid att lyssna."

Ja, vad vill jag ska hända året 2007 - året då jag fyller 30!!!! Ooo... hjälp!!! Tur att jag redan har bestämt hur denna dag ska firas. Det gör att jag nästa redan nu 10 månader innan ser fram emot det :-)
Gud vad svårt, när jag tänker efter har jag nog aldrig haft något seriöst nyårslöfte och jag känner faktiskt inte behov av något denna år heller. Men ända... det vore ju trevligt om jag får tummen ur lite oftare detta år att gå till gymmet. Jag skulle vilja lära mid dansa Salsa, jag vill laga mer god mat och oftar bjuda hem vänner på lyxiga middagar. Det vore ju fantastiskt att finna drömjobbet och visst vore det lugnanade om man kunde spara och tjäna lite pengar till att kunna resa och betala CSN.

Till slut, mitt 2006 hade en perfekt anslutning. Jag säger bara - gamla vänner, lyxmat, smarrigt vin och härliga samtalsämnen.

Tack vänner och familj för 2006!